A Széll Kálmán Alapítvány tevékenységével kapcsolatos média megjelenések


Heti Válasz

 

A Széll Kálmán Alapítvány díját vehette át Lámfalussy Sándor nemzetközi hírű jegybankár, „az euró atyja” Lantos Csabától és Csák Jánostól csütörtökön Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián. Lámfalussy Sándor a díj átvétele után a gazdasági válság jelenlegi helyzetéről és a lehetséges válaszlépésekről tartott előadást. Az MTA Nagytermében tartott eseményt Lantos Csaba közgazdász-szociológus, a Széll Kálmán Alapítvány elnöke nyitotta meg, majd Csák János, Magyarország londoni nagykövete laudálta Lámfalussy Sándort életrajzának és személyes érdemeinek bemutatásával.

 

Teljes cikk


mno.hu

 

Továbbra is a középosztály megerősítésében látja a kiutat az euróválságból Orbán Viktor. A miniszterelnök a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén azt mondta: bízik abban, hogy a nagy ellátórendszerek átalakítása mellett is nőhet a foglalkoztatottság. A kormányfő kitart az államadósság csökkentése mellett, szerinte szigorú, de a nemzeti sajátosságokon alapuló gazdaságpolitikával 2012-ben elkerülhető a recesszió Magyarországon.

 

Teljes cikk


A gazdaság erkölcse

2011. 11. 17.

 Heti Válasz

Az ember nem attól valaki, hogy mi van a névjegyére írva, hanem attól, hogy mivel tud hozzájárulni a közös teljesítményhez - állítj a Csák János közgazdász, a Heti Válasz egykori tulajdonosa. Az üzletember október 23-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést vette át.

 

Teljes cikk


 origo

Orbán Viktor személyesen hálálkodott nekik, kétszer is előttük jelentettek be fontos gazdasági intézkedéseket, és több tagja is magas állami pozíciókat kapott az utóbbi hónapokban. A még néhány hónappal ezelőtt is alig ismert Széll Kálmán Alapítvány egyre befolyásosabb közéleti szereplővé válik, és fontos terepe lett a kormányzati elképzelések megvitatásának is.

 

Teljes cikk


 Miniszterelnok.hu

Orbán Viktor beszéde a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén, Budapesten. 2010. október 13.

 

Teljes cikk


 Infórádió.hu

A megszorítások politikája zsákutca - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Széll Kálmán-terv ismertetésén. Utána Matolcsy György beszélt a hét strukturális reformról. Ezek során elhangzott, hogy a kormány 2014 végére a bruttó hazai termék 65-70 százalékára tervezi csökkenteni az államadósságot. A miniszter azt mondta: hét területen szerkezeti átalakításokkal, strukturális reformokkal érik el, hogy megszűnjön a pazarlás, és az adósság ne halmozódjon tovább. A borúlátóknak volt igazuk a 2002-es választási vereség után - mondta a miniszterelnök-helyettes az Aranytíz Művelődési Központban, a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén.

 

Teljes cikk


 vg.hu

Ma ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A tárcavezetők a Széll Kálmán Alapítvány budapesti rendezvényén jelentik be az átalakításokat, amelyeket a pénzpiac is fokozott érdeklődéssel vár.

 

Teljes cikk


 Vasmegye.hu


A 160 éve kivégzett aradi vértanúkra emlékeztek Rátóton, az öreg tölgyfák tövében, amelyeket a hagyomány szerint még Deák Ferenc ültetett. A település kastélya mellett a 110 éve miniszterelnökké választott Széll Kálmánról is megemlékeztek.

 

Teljes cikk


 szegedma.hu

A Széll Kálmán Alapítvány közéleti szerepe nagyon megnövekedett az utóbbi hónapokban: a kormányzat kétszer is előttük jelentett be fontos gazdasági intézkedéseket. A szegedi szervezettel is rendelkező alapítványról Sikó Anna kuratóriumi tag beszélt portálunknak.

 

Teljes cikk