Kedves Látogató!

Üdvözöljük honlapunkon. A Széll Kálmán Alapítvány 2003 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy olyan intellektuális, zártkörű találkozóhelyet biztosítson tagjai számára, ahol rendszeresen tájékozódhatnak társadalmi, gazdasági, akár filozófiai vagy éppen nagyon is gyakorlati politikai kérdésekben. Olyan emberekből áll ez a társaskör, akik nemzetben, fejlődésben, jövőben gondolkodó, zömében gazdasági szakemberek. Teret kívánunk adni az alkotó embereknek, akik számára a munka értelme az életminőség javítása, azért, hogy gyermekeink és unokáink szabadok lehessenek, azaz méltóságban élhessenek, és sorsukat maguk irányítsák. Egy ország sikere egyszerűen a jó szervezettségen múlik, azon, hogy az emberek szabadságát, gyarapodását és biztonságát szolgáló intézményrendszer kiszámíthatóan és hatékonyan működik-e. A gyarapodást elősegítő alapintézmények közé tartozik a tulajdon védelme és a szabad vállalkozás lehetővé tétele. Széll Kálmán miniszterelnöki, de életpálya jelmondata is a „Törvény, jog, igazság”, amely Alapítványunk főmottója is egyben. 


– Kovács Zoltán, a kuratórium elnöke

Üdvözöljük honlapunkon. A Széll Kálmán Alapítvány 2003 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy olyan intellektuális, zártkörű találkozóhelyet biztosítson tagjai számára, ahol rendszeresen tájékozódhatnak társadalmi, gazdasági, akár filozófiai vagy éppen nagyon is gyakorlati politikai kérdésekben. 
Bővebben »

Alapítványunk által ültetett tölgyek megkoszorúzása az aradi vértanúk napján

A Széll Kálmán Alapítvány, Rátót Község Önkormányzata, a Széll Kálmán kastély tulajdonosai, az Országos Erdészeti Egyesület, a MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt., és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szervezésében 2011. október 6-án a Rátóti Széll Kálmán kastélyban az aradi vértanúk halálának 162.  és az Országos Erdészeti Egyesület 160. évfordulója alkalmából ünnepséget szerveztek. A megemlékezést római katolikus szentmise nyitotta meg Rátót község kápolnájában, majd az aradi vértanúk kivégzésének 162. évfordulója alkalmából az Aradi Emlékparkban köszöntőt mondott Málics Ferenc polgármester és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank elnök- vezérigazgatója. A Széll Kálmán kastély parkjában köszöntőt mondott Lantos Csaba, a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának az elnöke. A Széll Kálmán Alapítvány által ültetett tölgyek megkoszorúzásával zárult a megemlékezés.

Széll Kálmán Díj

A Széll Kálmán Alapítvány által 2009-ben életre hívott díj névadóhoz hasonló gazdasági tapasztalattal és abból fakadóan a józan ész szerint tevékenykedő neves közéleti, gazdasági szereplők tevékenységét hivatott magas szinten elismerni. Az eddigi díjazottak a politika és a diplomácia sajátos világában sokat tettek azért, hogy nemzetközi szinten minél több döntéshozó és véleményformáló ismerje meg Magyarországot, és bemutatták hazánk gazdasági, politikai tevékenységét a szabadság (liberty), a gazdasági gyarapodás (honest prosperity) illetve a törvények uralmának (rule of law) együttes szellemében. A díj odaítéléséről az Alapítvány kuratórium dönt minden évben. A 2011. évi elismerést Lámfalussy Sándor professzor nyerte el, az átadó ünnepségen Csák János alapító és Lantos Csaba kuratóriumi elnök méltatta a Belgiumban élő magyar származású jegybankár, tőkepiaci szakértő tevékenységét, majd adta át az egykori pénzügyminisztert, Széll Kálmánt ábrázoló domborművet a díjazottnak.